Monday, April 6, 2009

KISAH ZAMAN KANAK-KANAK 80AN/90AN


budak2 yg lahir pd thn 8/90an mesti ingatmase skola rendah dulu:- kat skola ade salesman jual bukucerita.ari ni bg list, esok mintak duitbeli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.- kat library, budak2 mmg baca buku tpjust tengok gamba je.bile ade programNilam, sebok semua nak pinjam buku.- RMT kat skola mkn x best, tp ygberduit pon join RMT, x phm....- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.- main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlmade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Adepemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgupgg pon kat situ.- bulu ayam jd ramping krn seringdijadikan rotan.- time pendidikan seni, lukis sume bolehtp bile time kaler sume hampeh.ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...- main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.- jam tgn Boy London jd idaman, sbb boletuka2 kaler ikut suhu n cuaca.- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nakmainan, coklat die x mkn pon.- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni.kite akan sentiasaberubah, cume asal-usul kite ygpermanent.huhu~ni la baru zaman kita kawan2pas r kt member2 korang....mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...

1 comment:

  1. i agree....bestnye mse kecik dlu....skrg ni bdk2 dh advanced...kcik2 dh pndai kapel2,ada enset canggih2 sume...game dyorg pn canggih2 je...hik3

    ReplyDelete